Current processing time: 1-2 weeks.De Grote Bullet Journal Test (Dutch)

Posted by Nanda Remkes on

Na een hoop heen en weer hoppen in verschillende journals en zelfgemaakte planners ben ik weer terug in een notebook voor mijn Bullet Journal (BuJo). Toen ik begon met een BuJo waren er niet zo heel veel keuzes qua journals. In de afgelopen jaren is er heel wat veranderd en inmiddels is er ruime keuze uit verschillende maten, papier en covers.

Omdat de verschillen per journal zo groot kunnen zijn leek het mij een goed idee om het een en ander vast te gaan leggen. Daarvoor heb ik een hele stapel journals aangeschaft en ben ik begonnen met testen.

In alle journals is een uitgebreide pentest gedaan. Op basis van deze test worden de notebooks gerangschikt. Ik moet daarbij wel de kanttekening maken dat alleen een pentest niet alles zegt over het gebruik van de pennen in je journal. Bij het schrijven van de namen voor de test, schrijf je over het algemeen snel. Bij het maken van layouts of tekeningen schrijf/teken je over het algemeen langzamer waardoor er meer inkt op de pagina komt. Kortom, de druk die je zelf op de pen zet bepaald ook de hoeveelheid inkt die op je papier komt.

Ghosting: is wanneer je de pen aan de achterkant van de pagina door ziet schijnen, maar deze er niet doorheen vloeit.
Bleeding: is wanneer de inkt door het papier heen vloeit. (Dit gebeurd vooral bij pennen en markers op alcoholbasis. Gel pennen, balpennen en fineliners op waterbasis vloeien, als het goed is, (bijna) niet uit.)
Feathering: is wanneer de inkt verspreid langs de vezels van het papier.

 

 

Een mooi voorbeeld van het feit dat een pentest geen 100% garantie is, is de test die ik in de Nuuna en de Leuchtturm heb gedaan met stabilo pennen (zie de video hieronder). Na de pentest concludeerde ik dat ze in beide journals gebruikt zouden kunnen worden. Echter na een vraag die ik op facebook in een van de Bullet Journal groepen kreeg, ben ik ze uitgebreider gaan testen door middel van een tekening maken in beide journals. En daar kwam uit dat de stabilo pennen in beide journals juist bleeden! Dit was zo niet uit de pentest alleen gekomen, en dus ga ik in alle journals uitgebreider testen door middel van layouts en tekeningen. Dit gaat echter nog wel even duren want ik heb een behoorlijke stapel journals en pennen te doorlopen!  

 

Klik hier voor de tabel met de informatie over de test en notebooks, of klik op de foto hieronder.

 

 

Ben je opzoek naar meer inspiratie over de Bullet Journal methode? Kom dan eens een kijkje nemen in onze Facebook groep: Back to Basic - Bullet Journal NL.

 

***disclaimer*** Alle journals en pennen zijn door mij van mijn eigen geld aangeschaft. Ik schrijft mijn eigen ervaringen op en wordt niet betaald om deze tests te doen.

 

 

1 comment


  • De action schijnt ook bullet journals te verkopen met dik papier zowel boek als losbladig systeem, heb je die al eens getest?

    Anja on

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published